Не Хвърляйте Тези Неща В Канализацията! Какво Съм Намирал При Отпушване На Канали.

Не Хвърляйте Тези Неща В Канализацията! Какво Съм Намирал При Отпушване На Канали.

Искам да ви разкажа за най-често срещаните причини за запушването на каналите в един блок в моят роден град Варна. Главната канализация на един блок ако е стар най често е каменинова тръба а при новите е от пластмаса. Ако при строителството на блока канализацията е направена по всички правила (добър наклон,правилен размер и достатъчно ревизионни шахти), то отпадъчната вода ще се изтича без никакви проблеми. При условие, че в канализацията бъдат изхвърлени неорганични отпадъци то тя ще се запуши и ще се наложи да извикате професионалист.

Най-често срещаните неорганични отпадъци на които съм попадал при отпушване на канал на блок са (мокри кърпички,дамски превръзки,дамски тампони и тоалетна хартия която вече не се разгражда както преди). Заради това, че тоалетната хартия вече не се разгражда то когато част от нея се спре някъде по канализацията започва да се спира и друга в нея и така постепенно натрупалата се хартия става на топка. Всеки един от вас може ако желае да направи домашен експеримент като в кофа с вода постави известно количество от тоалетната хартия която използвате във вашият дом и да видите дали тя ще се разложи или ще си остане във кофата с вода.

Опушване на канал на блок се извършва качествено от професионалисти който разполагат с професионална техника за това.

Ние разполагаме с професионална електрическа Германска машина за отпушване на канали която вкарва в тръбата дебела метална спирала която почиства канала . За по тежки случай разполагаме и с микробус оборудван с професионална техника която работи с вода под налягане.

За намаляване на вероятноста каналът да се запуши препоръчваме ползването на тоалетно кошче за отпадъци във вашата тоалетна. Ако имате запушен канал на блок ни се обадете и ние професионално,бързо и качествено ще си свършим работата и ще ви помогнем с решаването на този проблем.